Duaja e atij që teshtin

Nëse teshtinë ndonjëri prej jush, le të thotë:

الْحَمْدُ لِلَّهِ

El-HamduLil-lah

Falënderimi i qoftë All-llahut

kurse vëllau i tij apo shoqëruesi le t`i thotë:

يَرْحَمُكَ اللَّهُ

JerhamukAll-llah

All-llahu të Mëshiroftë

e nëse i thotë: JerhamukAll-llah, (All-llahu të Mëshiroftë), ky le t`ia kthejë:

يَهْدِيكُمُ اللَّهُ وَيُصْلِحُ بَالَكُمْ.

Jehdikumull-llahu ve juslih balekum

All-llahu ju udhëzoftë dhe ua përmirësoftë gjendjen tuaj.