Duaja pas ushqimit

الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي أَطْعَمَنِي هَذَا وَرَزَقَنِيهِ مِنْ غَيْرِ حَوْلٍ مِنِّي وَلاَ قُوَّةٍ

El-hamdu Lil-lahil-ledhi et’ameni hadha, ve rezekaníhi min gajri havlin minní ve la kuvvetin.

Falënderimi i takon All-llahut i cili ma mundësoi ta ha këtë ushqim dhe më furnizoi pa mundin dhe fuqinë time.

Ebu Davudi, Tirmidhiu dhe Ibën Maxheh, “Sahih Et-Tirmidhi” 3/159.

الْحَمْدُ لِلَّهِ حَمْداً كَثِيراً طَيِّباً مُبَارَكاً فِيهِ غَيْرَ [مَكْفِيٍّ وَلاَ ]مُوَدَّعٍ وَلاَ مُسْتَغْنَىً عَنْهُ رَبَّنَا

Elhamdu Lil-lahi hamden kethiren tajjiben mubareken fihi, gajre[mekfijjin ve la] muvedde’in, ve la mustagnen ‘anhu Rabbena.

E falënderojmë All-llahun me falënderime të shumta, të mira dhe të bekuara [të cilat janë të pamjaftueshme], falënderime të pandërprera, për të cilat kemi nevojë, o Zoti ynë.

Buhariu 6/214 dhe Tirmidhiu 5/507.