Ngushëllimi

إِنَّ لِلَّهِ مَا أَخَذَ ، وَلَهُ مَا أَعْطَى وَكُلُّ شَيْءٍ عِنْدَهُ بِأَجَلٍ مُسَمًّى... فَلْتَصْبِرْ وَلْتَحْتَسِبْ

Inne lil-lahi ma ehadhe, ve lehu ma a’ëtá, ve kul-lu shej`in ‘indehu bi exhelin musemmá...fel tasbir, vel tahtesib.

All-llahu nuk ka marrë asnjë send të cilin s`e ka dhënë dhe çdo send tek Ai është me kohë të caktuar... Pra, le të bëjë sabër (durim) dhe le të kërkojë shpërblim nga All-llahu.

Buhariu 2/80, Muslimi 2/636.

أَعْظَمَ اللَّهُ أَجْرَكَ وَأَحْسَنَ عَزَاءَكَ وَغَفَرَ لِمَيِّتِكَ

A’ëdhemAllahu exhrek, ve Ahsene ‘azáek ve gafere limejjitik.

Allahu ta rritë shpërblimin dhe ta shtoftë durimin dhe e faltë këtë të vdekur.

Imam Neveviu "El-Edhkar" fq.126.