Kur të vdes ndonjë njeri

اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِفُلاَنٍ – (باسمه) - وَارْفَعْ دَرَجَتَهُ فِي الْمَهْدِيِّينَ وَاخْلُفْهُ فِي عَقِبِهِ فِي الْغَابِرِينَ وَاغْفِرْ لَنَا وَلَهُ يَارَبَّ الْعَالَمِينَ وَافْسَحْ لَهُ فِي قَبْرِهِ وَنَوِّرْ لَهُ فِيهِ

All-llahumme-gfir li fulan (e emëron), ve-rfa’ derexhetehu fil-mehdijjín veh-luf-hu fi ‘akibihi fil-gábirín, va-gfir lena ve lehu ja Rabbel-’álemin, vef-sah lehu fi kabrihi ve nevvir lehu fíhi.

O Zot, fale filanin (e emëron) dhe ngrite atë në shkallën e të udhëzuarve, zëvendësoe atë me ata që mbesin nga pasardhësit e tij, na i fal mëkatet tona dhe të atij, o Zot i të gjitha botërave, zgjeroja varrin dhe ndriçoja atë.

Muslimi 2/634.