Përgëzimet për fëmijë

بَارَكَ اللهُ لَكَ فِي المَوهُوبِ لَكَ، وَشَكَرتَ الوَاهِبَ وَبَلَغَ أَشُدَّهُ، ورُزِقْتَ بِرََّهُ

BarekAllahu leke fil-mevhúbi lek, ve shekertel-vahibe, ve belega eshuddeh, ve ruzikte birreh.

All-llahu të bekoftë në atë që të ka dhuruar, e falënderofsh Dhuruesin (All-llahun), e lus All-llahun që të rritet dhe të jetë i sjellshëm.

Ky ia kthen:

بَارَكَ اللهُ لَكَ و بَارَكَ عَلَيكَ، وَجَزَاكَ اللهُ خَيرََاً وَرَزَقَكَ اللهُ مِثلَهُ وَأجَزَلَ ثَوَابَكَ

BarekAllahu leke ve ‘alejke, ve xhezákAllahu hajren, ve rezekakAllahu mithlehu ve exhzele thevabehu.

Edhe ty të bekoftë All-llahu, të shpërbleftë me të mira, të dhuroftë edhe ty një sikur ky dhe ta shtoftë shpërblimin.

“El-Edhkar” fq.349, Neveviu, “Sahihul-Edhkar LiN-Nevevi” 2/713, S. Hilali.